Ulf K och Ulf K – vem är vem?

I fredags meddelade Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson att han ställer upp som partiledarkandidat. Jag gjorde första intervjun med honom efter beskedet.

Genom åren har många blandat ihop Kristerssons namn med mitt. Kristdemokraterna har i officiella dokument skrivit Kristofferson istället för Kristersson. Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand har sagt fel i riksdagsdebatter. I samband med ett moderatmöte i Malmö blandade personalen ihop rumsbokningarna, vilket Expressen skrev en kul artikel om:

http://www.expressen.se/nyheter/helforvirrat–ulf-och-ulf-fick-samma-rum/

Tydligen är det väldigt svårt att hålla isär de båda namnen Kristersson och Kristofferson. Trots att vi har helt olika yrkesroller. Han är politiker, jag är journalist. Han är partisk, jag är opartisk.  Dessutom har jag mustasch och han är slätrakad. Och så är jag åtta är äldre än moderaternas partiledarkandidat, men det kanske inte syns…?

Hursomhelst: I fredags använde jag lite sändningstid, efter de politiska frågorna, för att hjälpa de som har svårt att skilja på Ulfarna. Du ser inslaget om du klickar på länken: Här reder vi ut

Läs om vår kommentarspolicy