Nu lanserar vi TV4 Väljaropinion

Ikväll är det premiär för TV4 Väljaropinion, vårt nya sätt att rapportera om hur svenska folket skulle rösta om det vore val idag. Istället för att lita på en enda mätning publicerar vi en vetenskaplig sammanvägning av alla väljarbarometrar.  

TV4 Väljaropinion görs i samarbete med statsvetarna på Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet. Sammanvägningen baseras på väljarundersökningar från nio olika källor: Demoskop, Inizio, Ipsos, Novus, SCB, Sentio, Sifo, Skop och YouGov.

De mätningar som ingår i TV4 Väljaropinion viktas efter: 1) Hur omfattande de är. 2) När de är gjorda. 3) Kvaliteten i mätmetoderna. Resultatet blir den mest heltäckande bilden av opinionsläget som går att ta fram.

I Nyheterna kl 19 ikväll publicerar vi resultatet av den nya sammanvägningen. Då får du se hur starkt stödet är för de olika partierna just nu.

Så fungerar TV4 Väljaropinion.

 

Läs om vår kommentarspolicy